De Organisatie

De Organisatie

De organisatie achter ITB2 Datacenters is in april 1997 opgericht, oorspronkelijk als dienstverlenende specialist op het gebied van informatiebeveiliging en ICT beheer. Gaandeweg is ons dienstenpakket verschoven en hebben wij het aanbieden van professionele datacenter faciliteiten aan het portfolio van diensten toegevoegd.

Inmiddels bestaan de activiteiten van ITB2 Datacenters in de basis uit het leveren van colocatie diensten en aanverwante datacenter services. Aanvullend kunnen klanten nog steeds bij ons terecht voor opdrachten op het gebied van informatiebeveiliging en ICT beheer en gebruik maken van onze jarenlange kennis en ervaring op dit vlak.

Datacenters Deventer en Apeldoorn
De datacenter activiteiten van ITB2 Datacenters zijn ontstaan vanuit de wens van bestaande regionale klanten, zowel MKB bedrijven als (internationaal opererende) Corporate organisaties en overheden, om hun ICT apparatuur in een regionaal en gemakkelijk te bereiken datacenter te kunnen plaatsen. ITB² Datacenters heeft hierop ingespeeld door - op basis van de jarenlang opgebouwde kennis en ervaring met betrekking tot informatiebeveiliging en ICT beheer - hoogwaardige datacenter faciliteiten in eigen beheer te ontwikkelen.

Het eerste, Tier 2 datacenter van ITB2 Datacenters staat in Deventer en is in 2007 in gebruikgenomen. Het nieuwste, Tier 4/ Tier 3 datacenter van ITB2 Datacenters maakt gebruik van de meest duurzame en energie-efficiënte technologieën en heeft begin 2013 de deuren geopend. Dit recent ontwikkelde datacenter is gevestigd op het industrieterrein Ecofactorij, direct gelegen aan de A1 en A50  in Apeldoorn. Sinds de oprichting van ITB2 Datacenters hebben onze datacenters geen productieonderbreking gekend.