Outsourcen van uw ICT Huisvesting

Outsourcen van uw ICT Huisvesting

ITB2 Datacenters is een Nederlandse colocatie aanbieder die het MKB, Corporate organisaties, overheden en internet service providers in Nederland bedient met duurzame datacenters in de regio waar zij hun ICT Infrastructuren veilig en energie-efficiënt kunnen onderbrengen. Op dit moment hebben wij datacenters beschikbaar in Deventer en Apeldoorn.

Wij bieden hoogwaardige technologische kwaliteit in onze datacenters, wat een garantie is voor de continuïteit van uw ICT Infrastructuur. Energie-efficiëntie is daar een belangrijk onderdeel van. Natuurlijk omdat de kosten van colocatie voor een prominent deel bestaan uit stroomkosten, maar vooral ook omdat energie-efficiënte inrichting van datacenters een kwalitatief sterke basis is waarop uw ICT Infrastructuur maximaal kan excelleren.

Ultra-energiezuinige PUE van 1,08
Het innovatieve ontwerp van ons nieuwste Tier 4 / Tier 3 datacenter in Apeldoorn, op industrieterrein Ecofactorij direct gelegen aan de snelwegen A1 en A50, is een mooi voorbeeld van de hoogwaardige technologische kwaliteit die wij u nu en in de toekomst in onze datacenters kunnen bieden.

Het datacenter van ITB2 Datacenters in Apeldoorn maakt gebruik van adiabatische, niet-mechanische koelingprincipes, met een grote warmtewisselaar en een recirculerend binnenklimaat. Het koelingprincipe zorgt ervoor dat er tégen de buitenlucht wordt gekoeld zonder dat de buitenlucht het datacenter binnenkomt. Daarnaast zorgen Minkels Next Generation Cold Corridors® bijvoorbeeld voor een efficiënte scheiding van koude en warme luchtstromen.