Klantcase: Reesink Support B.V.

Klantcase: Reesink Support B.V.

IT huisvesting Koninklijke Reesink NV door Reesink Support ondergebracht bij ITB2 Datacenters

Reesink Support BV, onderdeel van de beursgenoteerde technische handelsonderneming Koninklijke Reesink NV (ALRRE.AE), heeft de IT huisvesting van Koninklijke Reesink ondergebracht bij ITB2 Datacenters, in het door ITB2 in 2013 geopende energie-efficiënte datacenter in Apeldoorn.

De organisatie
Reesink Support BV is een facilitaire dienstverlener binnen het beursgenoteerde Koninklijke Reesink NV, de in 1786 opgerichte technische handelsonderneming met een jaaromzet van meer dan 400 miljoen euro. In 2013 werd Pon Material Handling Europe (PMH-E) door Reesink overgenomen. Pon Material Handling Europe is specialist in intern transport, schoonmaakmachines en hydraulische componenten en systemen. Reesink Support levert diensten op het gebied van ICT, financiële ondersteuning en administratie. Het bedrijf is gevestigd in Apeldoorn. Bij het facilitaire bedrijf binnen de Koninklijke Reesink Groep werken 25 mensen.

Energie-efficiënt en veilig
In de oude situatie beheerde Reesink Support de IT infrastructuur voor de Koninklijke Reesink Groep in een computerruimte binnen de eigen kantoormuren. "De redundantie in de stroomvoorziening was echter beperkt," zegt Hans Jager, ICT Manager bij Reesink Support. "Het grote voordeel van ITB2 is dat hun complete stroomvoorziening - van UPS'en tot generatoren en stroomverdeling bij de apparatuur - zeer redundant is uitgevoerd. Dat biedt ons meer zekerheid. Daarbij verkeren we ook nog eens in de gelukkige omstandigheid dat het datacenter van ITB2 in Apeldoorn zich op hetzelfde industrieterrein bevindt, toevallig tussen twee gebouwen van Koninklijke Reesink in."

Het feit dat het datacenter in Apeldoorn volgens de laatste technologische ontwikkelingen is gebouwd, was voor Reesink Support eveneens een reden om voor ITB2 Datacenters te kiezen. Jager: "Het datacenter opereert daardoor zeer energie-efficiënt, met een PUE van iets meer dan 1,0. Dat is zeker een pluspunt."

Ook de veiligheid was een argument om de IT huisvesting bij ITB2 Datacenters onder te brengen. Jager: "Veiligheid in het beheer van de IT huisvesting is erg belangrijk voor ons. Het datacenter van ITB2 kent verschillende beveiligingslagen, heeft een Tier III/IV status en heeft bijvoorbeeld biometrische toegangscontrole. Dat geeft ons een veilig gevoel."

Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn is met 10 Gigabit over glasvezel verbonden met kantoorpanden van Koninklijke Reesink. Jager verwacht dat het datacenter een dataknooppunt voor de regio wordt. "Het datacenter biedt ons goede connectiviteit-opties. Ik zie ITB2 als een uitbreiding op ons eigen netwerk. Het voordeel van een goede connectiviteit is ook dat we de automatische back-up van onze IT goed kunnen regelen."

Schaalbare datacenteromgeving
Het onderbrengen van de IT huisvesting van Koninklijke Reesink NV bij ITB2 Datacenters is onderdeel van de strategie van Reesink Support om steeds meer bedrijven binnen de Koninklijke Reesink Groep gecentraliseerd van IT diensten te voorzien. Het gebruik van de colocatie faciliteiten bij ITB2 Datacenters, biedt Reesink Support uitgebreide mogelijkheden voor verdere groei in de IT gerelateerde dienstverlening binnen de groep.

Bij het datacenter van ITB2 Datacenters in Apeldoorn is de gehele IT infrastructuur van Koninklijke Reesink gehuisvest, waaronder de kantoorautomatisering, thin client werkplekomgevingen, opslag van data, private cloud omgevingen, ERP systemen, websites, en telefonieomgevingen.

Klantvraag

  • Colocatie
  • Connectiviteit
  • Datacenter in regio Apeldoorn
  • Redundante stroomvoorziening
  • Veilig datacenter
  • Uitbreidingsmogelijkheden

De oplossing van ITB2 Datacenters
ITB2 Datacenters biedt Reesink Support BV een gemakkelijk schaalbare colocatie oplossing in modulair uitgevoerde Minkels 19 inch racks, in het energie-efficiënte en strengbeveiligde Tier III/IV datacenter in Apeldoorn. Voor een deel van de hardware, apparatuur zonder dubbele voeding, heeft ITB2 een gescheiden en daarmee redundant voedingsysteem in de datacenter racks geïmplementeerd.

De panden van Koninklijke Reesink NV zijn met 10 Gigabit over glasvezel verbonden met het datacenter van ITB2 in Apeldoorn. In het datacenter heeft Reesink Support uitgebreide mogelijkheden om verder te groeien en gecentraliseerd de bedrijven binnen de Koninklijke Reesink Groep van IT-diensten te voorzien.